Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl233g793kcal4.7g7g81.6g0g
Sokeri 25g101kcal0g24.8g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja117g187kcal8.5g18.7g8.2g0g
Lakka117g49kcal1.6g9.1g0.6g4.3g
Liivate 5.8g20kcal5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana994g2299kcal39.6g119.2g180.8g8.6g
Valittu annoskoko497g1149kcal19.8g59.6g90.4g4.3g
Annoskoko puolitettuna249g575kcal9.9g29.8g45.2g2.2g
Arvot/100g100g231kcal4g12g18.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843