Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali200g42kcal2.4g6.8g0.4g4.2g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g50g64kcal7.4g0g4.5g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g2g18kcal0g0g2g0g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Siirappi 18g53kcal0g13g0g0g
Soijakastike 7.5g4.5kcal0.4g0.7g0g0g
Korppujauho 3.1g11kcal0.3g2.3g0g0.2g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g41g23kcal1.3g2.6g0.8g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g75g92kcal1.8g18.5g1.1g1.5g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g50g70kcal9.5g0g3.5g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.4g3.8kcal0.1g0.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana995g788kcal47.6g92.8g25.4g13.4g
Valittu annoskoko498g394kcal23.8g46.4g12.7g6.7g
Annoskoko puolitettuna249g197kcal11.9g23.2g6.4g3.4g
Arvot/100g100g79kcal4.8g9.3g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113364