Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2400g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 320g123kcal3.2g22.1g0.6g8g
Kaali, paistettu 220g180kcal2.8g9.3g13.6g4.8g
Sipuli, paistettu 100g101kcal1.3g4.9g8.2g1.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.2g0.2g0.6g
Kevyt Herkkulenkki, Atria400g520kcal48g4.4g35.6g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 1400g767kcal22.3g183.5g2.4g11.9g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g60g236kcal1.8g12g20.4g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos40g288kcal0.2g0.2g32g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9952g4519kcal165g486.2g226.2g56.2g
Valittu annoskoko4976g2259kcal82.5g243.1g113.1g28.1g
Annoskoko puolitettuna2488g1130kcal41.3g121.6g56.6g14.1g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777