Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g82g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Sokeri48g194kcal0g47.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 37g126kcal3.7g25.7g0.4g1.3g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 13g44kcal0g10.7g0g0.2g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g131g196kcal0.7g47.1g0.4g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g66g105kcal4.7g10.5g4.6g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 75g192kcal1g2.2g20.2g0g
Kiivi kuorittu 21g10kcal0g1.5g0.1g0.6g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 22g17kcal0.2g3.5g0.1g0.2g
Tomusokeri 1dl=60g1.9g7.5kcal0g1.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana996g2024kcal41.4g303.6g68.6g4.6g
Valittu annoskoko498g1012kcal20.7g151.8g34.3g2.3g
Annoskoko puolitettuna249g506kcal10.4g75.9g17.2g1.2g
Arvot/100g100g203kcal4.2g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759