Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 262g898kcal26.7g183.1g3.1g9.2g
Vesi201g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.5g9kcal1.1g1g0.2g0g
Kauralese 30g109kcal5.4g13.8g2.3g5.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana996g2030kcal66.4g395.8g11.2g29g
Valittu annoskoko498g1015kcal33.2g197.9g5.6g14.5g
Annoskoko puolitettuna249g508kcal16.6g99g2.8g7.3g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248