Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 480g952kcal12.6g3.7g93.2g32.2g
Voi 60g436kcal0.7g0.2g48.8g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 200g555kcal4g6g56g0g
Kesäkurpitsa zucchini 801g145kcal4.5g20g3.2g5.6g
Peruna, keskikokoinen 60g240g144kcal3.6g31.2g0.2g2.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g1201g336kcal7.2g71.5g2.4g30g
Vesi, vesijohtovesi 2002g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9968g5135kcal65.2g265.2g407.6g140g
Valittu annoskoko4984g2567kcal32.6g132.6g203.8g70g
Annoskoko puolitettuna2492g1284kcal16.3g66.3g101.9g35g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98164