Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g350g2554kcal3.5g3.5g279.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 455g1561kcal46.3g318.4g5.5g15.9g
Sokeri 42g170kcal0g41.9g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g70g45kcal2.4g0.1g17.5g0g
Vesi105g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g700g2379kcal14g21g244.9g0g
Kananmuna kuoreton 192g275kcal24.1g0.6g19.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g240kcal7.1g49g0.8g2.4g
Sokeri 126g511kcal0g125.8g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka18g70kcal0g17.3g0g0g
Raparperi 2397g807kcal16.5g131.8g2.4g33.6g
Sokeri 297g1207kcal0g297.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 74g246kcal0g60g0g1g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g88g508kcal19.2g8.3g44.3g9.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9968g21147kcal266.2g2149.6g1230g124g
Valittu annoskoko4984g10573kcal133.1g1074.8g615g62g
Annoskoko puolitettuna2492g5287kcal66.6g537.4g307.5g31g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431