Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Valkosipuli 38g41kcal3g6.1g0.2g0.8g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g10g90kcal0g0g10.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g38g105kcal7.1g0g8.3g0g
Timjami 1.1g3.2kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Persilja 23g6.2kcal0.3g0.2g0g1.8g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g301g361kcal7.5g18g27g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana999g1354kcal41g77.4g92.2g18.6g
Valittu annoskoko500g677kcal20.5g38.7g46.1g9.3g
Annoskoko puolitettuna250g339kcal10.3g19.4g23.1g4.7g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.7g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122