Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g1698g798kcal52.6g67.9g34g0g
Siirappi 713g2150kcal0.7g528.4g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 280g852kcal24.5g155.2g5.3g38.9g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g331g1159kcal44.7g217.2g9.6g18.2g
Vehnäjauho puolikarkea 1104g3787kcal112.5g772.6g13.2g38.6g
Hiiva, 50g170g104kcal22.2g1.9g0.7g0g
Suola, annos 3g34g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)408g1545kcal47.7g313.8g9g58.3g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)255g650kcal42.3g86.9g15.5g76.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9984g22086kcal694.4g4287.8g174.6g460.8g
Valittu annoskoko4992g11043kcal347.2g2143.9g87.3g230.4g
Annoskoko puolitettuna2496g5522kcal173.6g1072g43.7g115.2g
Arvot/100g100g221kcal7g42.9g1.7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333183