Suklaatorttu

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20-30 cm) 20 grammalla kasvirasvaa.

Sekoita jauhot (2,3 dl), kaakaojauhe (2 tl), tomusokeri (2 tl) ja suola.

Lisää kasvirasva.

Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää.

Kauli taikina ympyrän muotoiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi.

Vuoraa vuoka taikinalla ja siisti reunat.

Peitä leivinpaperilla (kannattaa laittaa päälle painoksi esim.

kuivattuja herneitä) ja jätä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paista 190 asteessa 15 minuuttia leivinpaperin kanssa.

Poista paperi ja paista vielä 5 minuuttia.

Kiehauta (maidoton) vispikerma, kaada joukkoon kasvirasva, suklaapalat ja rommi.

Sekoita, kunnes suklaa sulanut.

Kaada taikinapohjalle.

Jätä jääkaappiin 3 tunniksi.

Raasta päälle tummaa suklaata.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 64 grammaa

January
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1g3.4kcal0.1g0.7g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0g0.1kcal0g0g0g0g
Tomusokeri 1dl=60g0g0.2kcal0g0g0g0g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 0.3g0.7kcal0g0g0.1g0g
Maissitärkkelys 0g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Maidoton & sokeriton suklaalevy 60% (Plamil), annos 100g1.3g7.9kcal0.1g0.5g0.6g0.1g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 0.2g0.4kcal0g0g0g0g
Gogreen Vispi (Raisio), annos 200g1.3g3kcal0g0.2g0.3g0g
Rommi , annos 40g0g0.1kcal0g0g0g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g0.2g1.1kcal0g0.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g35kcal0.4g3g2.2g0.2g
Valittu annoskoko5g17kcal0.2g1.5g1.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna2g9kcal0.1g0.8g0.6g0.1g
Arvot/100g100g363kcal4.2g31.3g22.9g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83560