Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Peruna, punnittu kuorineen 0.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha nauta 5%2.5g3.2kcal0.5g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa0.6g1.9kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g12kcal1.2g0.2g0.4g0g
Valittu annoskoko5g6kcal0.6g0.1g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna3g3kcal0.3g0.1g0.1g0g
Arvot/100g100g120kcal12.2g2g4.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89794