Sitruunapiirakka

Sekoita jauhot, suola ja sokeri.

Nypi/sekaa joukkoon rasva.

Lisää kylmä vesi ja laita taikina jääkaappiin kovettumaan.

Valmista sillä välin täyte: Raasta 2 sitruunan kuori ja puserra niistä mehu.

Vatkaa kananmunat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää sitruunamehu ja kuoriraaste sekä ranskankerma varovasti sekoittaen.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kaada täyte päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa n.40-50 min, tai kunnes hyytynyt.

Peitä foliolla paiston aikana, ettei pinta tummu liikaa.

Voi tarjota esim.

vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Vesi0.1g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen kananmunassa (Kananmunan keltuainen), annos 20g0.4g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 0.5g0.7kcal0.1g0g0g0g
Sokeri 0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Kevyt Creme Fraiche 12 % Valio1.3g1.8kcal0g0.1g0.2g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.8g0.2kcal0g0.1g0g0g
Sitruuna kuorittu 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Voi 0.4g3.1kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g24kcal0.4g2.8g1.4g0g
Valittu annoskoko5g12kcal0.2g1.4g0.7g0g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.1g0.7g0.4g0g
Arvot/100g100g244kcal4g28g14g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=386260