Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 0.4g0.5kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl0.6g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Neljänviljanhiutale 0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Fariinisokeri0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.1kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.2g1.9kcal0g0g0.2g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Raparperi 2.4g0.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g18kcal0.2g2.6g0.4g0g
Valittu annoskoko5g9kcal0.1g1.3g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0.1g0.7g0.1g0g
Arvot/100g100g188kcal2g26.5g4.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733