Jäädytetty suklaakakku

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.

4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.

Lisää keltuaiset juustoseokseen.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.

6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.

Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.

7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.

suklaalla ja kermavaahdolla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Takibi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g0.8g3.5kcal0.1g0.5g0.1g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)0.4g1.5kcal0g0g0.2g0g
Taloussuklaa, Fazer0.8g4kcal0g0.4g0.2g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 0.9g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 0.4g1.8kcal0g0.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu0.7g0.9kcal0.1g0g0.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl1g3.5kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g34kcal0.6g2.6g2.2g0g
Valittu annoskoko5g17kcal0.3g1.3g1.1g0g
Annoskoko puolitettuna3g8kcal0.2g0.7g0.6g0g
Arvot/100g100g336kcal6g26g22g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119917