Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 2.6g1.2kcal0g0.2g0g0g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkoviini kuiva 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl2.1g7.1kcal0g0.1g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g18kcal0g0.8g1.4g0g
Valittu annoskoko5g9kcal0g0.4g0.7g0g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0g0.2g0.4g0g
Arvot/100g100g175kcal0g7.8g13.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038