Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl0.6g2kcal0.1g0.4g0g0g
Vehnänalkio, 0,25 dl0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.2g2.2kcal0g0g0.2g0g
Rahka, valio0.7g0.5kcal0.1g0g0g0g
Mustikka metsä- 0.9g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.1g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 1g0.3kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g18kcal0.6g2g0.6g0g
Valittu annoskoko5g9kcal0.3g1g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0.2g0.5g0.2g0g
Arvot/100g100g180kcal5.9g19.6g5.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558