Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen1g7.5kcal0g0g0.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1g3.7kcal0.1g0.7g0g0g
Luumu kivetön, kuivattu 1g2.1kcal0g0.4g0g0.1g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g0.9g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 1g4.2kcal0g1g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g37kcal0.4g4.2g1.8g0.2g
Valittu annoskoko5g19kcal0.2g2.1g0.9g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g9kcal0.1g1.1g0.5g0.1g
Arvot/100g100g382kcal4.1g42.9g18.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278