Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1g3.5kcal0.1g0.7g0g0g
Sokeri 0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 1g7.3kcal0g0g0.8g0g
Mustikka1.6g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 0.3g0.4kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g29kcal0.2g3g1.6g0.2g
Valittu annoskoko5g15kcal0.1g1.5g0.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.1g0.8g0.4g0.1g
Arvot/100g100g284kcal2g29.4g15.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796