Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 0.8g2.5kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 3.3g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Naudanliha keskiarvo 0.4g0.6kcal0.1g0g0g0g
Sianliha keskiarvo 0.4g0.9kcal0.1g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g8kcal0.6g0.8g0.2g0.2g
Valittu annoskoko5g4kcal0.3g0.4g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.2g0.2g0.1g0.1g
Arvot/100g100g80kcal5.9g7.8g2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019