Joben jättikaalikääryle

Keitä kokonaista kaalia n. 15 min. Irrottele isoimpia lehtiä samalla.

Laita ohra tai tattarisuurimot (ohraa 1dl, tattaria 1.5dl tai kvinoaa 1dl) kiehumaan paketin ohjeiden mukaan.

Valmista täyte paistamalla jauheliha, kaalisilppu ja sipuli, mausta.

Leivinpaperi kastellaan ja muotoillaan vuoan pohjalle n. 2 x 2L vuokaa.

Vuoraa pohja isoilla kaalinlehdillä reunoja myöten, ohenna paksuimpia ruotikohtia veitsellä ja lisää täytteeseen.

Kumoa täyte leviteltyjen lehtien päälle, tiivistä kunnolla vaikka ruokalusikalla ja lado päälle kanneksi lisää isoja kaalin lehtiä.

Käännä lopuksi vielä reunoilta lehdet päälle sen verran kuin menevät.

Valele pintaa siirapilla ja oliiviöljyllä, ripottele ihan vähän suolaa.

uuni 180 astetta ja noin 1 tunti

Anna vetäytyä noin 15 min ja kumoa eli iso lautanen tai tarjoiluvati vuoan päälle ja käännä nurin koko homma.

Siitä sitten vain leikkaamaan sopivia paloja lautaselle kuin kakusta konsanaan.

Itse maustoin tujusti täytteen suolalla, chilillä, mustapippurirouheella, maustepippurijauheella, paprikajauheella ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 373 grammaa

Jobelix72
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 2.9g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1g1.7kcal0.2g0g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Kvinoa, runsaskuituinen jyvä (Gogreen), annos 50g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g8kcal0.4g0.6g0.2g0.2g
Valittu annoskoko5g4kcal0.2g0.3g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.1g0.2g0.1g0.1g
Arvot/100g100g77kcal3.9g5.9g2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=467222