Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu0.5g0.6kcal0.1g0g0g0g
Sokeri 1g4kcal0g1g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos1.2g4.2kcal0g1g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.6g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g0.6g4.2kcal0g0g0.5g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 0.8g0.7kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g30kcal0.2g4.4g1g0g
Valittu annoskoko5g15kcal0.1g2.2g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna3g8kcal0.1g1.1g0.3g0g
Arvot/100g100g296kcal2g43.1g9.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813