Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 0.9g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA0.8g1.3kcal0.1g0.1g0.1g0g
Pandan tumma suklaa 150 g0.6g3.1kcal0g0.3g0.2g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl1.6g5.6kcal0g0g0.6g0g
Sokeri 0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.2kcal0g0g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g31kcal0.4g2.6g2g0g
Valittu annoskoko5g16kcal0.2g1.3g1g0g
Annoskoko puolitettuna3g8kcal0.1g0.7g0.5g0g
Arvot/100g100g308kcal3.9g25.5g19.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905