Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g1.7g0.6kcal0g0.1g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.5g3.6kcal0g0g0.4g0g
Sokeri0.7g2.6kcal0g0.6g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g0.7g2.7kcal0.1g0.5g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl0.7g2.2kcal0g0g0.2g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g0.8g0.5kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g24kcal0.4g2.4g1.2g0g
Valittu annoskoko5g12kcal0.2g1.2g0.6g0g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.1g0.6g0.3g0g
Arvot/100g100g239kcal3.9g23.5g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574