Puolukka-maustekakku

4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl ruokasoodaa
2 dl puolukkasurvosta
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl voisulaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Kaada joukkoon puolukkasurvos, munat, kerma ja voisula.

3. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, vian sen verran, että aineet tasoittuvat.

4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.

Lähde: www. hs.fi/ruoka

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Thya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho (Sunnuntai), annos 65g1.2g4.3kcal0.1g0.9g0g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g1.3g4.9kcal0g1.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.1kcal0g0g0g0g
Neilikka, annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Puolukkasurvos sokeroimaton 0.8g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu0.5g0.6kcal0.1g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 0.8g2.8kcal0g0g0.3g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g0.4g3kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g32kcal0.4g4.4g1.2g0g
Valittu annoskoko5g16kcal0.2g2.2g0.6g0g
Annoskoko puolitettuna3g8kcal0.1g1.1g0.3g0g
Arvot/100g100g322kcal4g44g12g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128666