Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1.4g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g1.4g4.3kcal0g1g0g0.1g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g1.4g4.7kcal0g1.1g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0g0.1kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g0.8kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Pellavansiemenrouhe,Risetti0.2g1.1kcal0.1g0.1g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g23kcal0.2g4.6g0.4g0.4g
Valittu annoskoko5g12kcal0.1g2.3g0.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.1g1.2g0.1g0.1g
Arvot/100g100g232kcal2g46g4g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049