Britatorttu

Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.

Vaahdota voi ja 1dl makeutusaineita (itse käytin 50/50 sokeria ja makeutusjauhetta).

Lisää keltuaiset yksitellen vaahtoon.

Sekoita joukkoon 1,5dl vehnäjauhoja, (joihin voit halutessasi lisätä 2tl leivinjauhetta) vuorotellen maidon kanssa.

Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Vaahdota valkuaiset ja 1,5dl makeutusaineita kovaksi vaahdoksi.

Lisää vaahto kuohkeasti taikinan päälle.

Paista 175c/n.20min.

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maitorahka.

Puolita jäähtynyt torttu ja lisää kerma-rahkaseoksesta puolet ensimmäisen puolikkaan päälle.

Ripottele joukkoon marjoja.

Nosta toinen puolikas päälle ja lisää loput täytteet tämän päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 0.6g0.9kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 0.4g1.4kcal0g0.4g0g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.5g3.6kcal0g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vadelma 0.8g0.3kcal0g0g0g0g
Vispikerma Flora 20%1g2.2kcal0g0g0.2g0g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g1g0.7kcal0.1g0g0g0g
Sokeri 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Maito, Kevyt0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g22kcal0.4g1.8g1.4g0g
Valittu annoskoko5g11kcal0.2g0.9g0.7g0g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.1g0.5g0.4g0g
Arvot/100g100g209kcal3.8g17g13.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=369171