Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 0.1g0.9kcal0g0g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2.3g7.9kcal0.3g1.6g0g0.1g
Hiiva, 50g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g0.5g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]0.5g0.7kcal0.1g0.1g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g21kcal0.8g3.6g0.2g0.6g
Valittu annoskoko5g11kcal0.4g1.8g0.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0.2g0.9g0.1g0.2g
Arvot/100g100g206kcal7.8g35.3g2g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427