Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Emmental, punaleima 17%0.7g2kcal0.2g0g0.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1.4g2.3kcal0.3g0g0.1g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g0.2g1.6kcal0g0g0.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1.2g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Oregano, kuivattu 0g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g19kcal1.4g1.2g0.8g0.2g
Valittu annoskoko5g9kcal0.7g0.6g0.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0.4g0.3g0.2g0.1g
Arvot/100g100g181kcal13.5g11.5g7.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321157