Pyrytuulian Mustikkapiirakka

400 g voi
3 dl täysjyvävehnä
3 dl mantelijauhe
109 g (2 kpl) kananmuna
132 g (2 dl) intiaanisokeri
1 rkl vanilliinisokeri
142 g mantelirouhe
645 g itsepoimittuja mustikoita
30 g intiaanisokeri

Voi ja 2 dl intiaanisokeria ja vanilliinisokeri (tai uute) vatkataan vaahdoksi.

Täysjyvävehnäjauho ja mantelijauho sekoitetaan joukkoon ja lisätään vatkatut munat.

Uunipellille leivinpaperin päälle kaadetaan mantelirouhetta.

Sen päälle lusikoidaan varovasti taikina jonka päälle loput mantelirouheet.

Päälle kaadetaan mustikat ja lisää intiaanisokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Pyrytuulia

Pyrytuulia sanoi...

Piirakassa ei ole valkoisia vehnäjauhoja eikä valkoista sokeria paitsi vanilliinisokeri. Pyrin joskus tekemään jotakin terveellisen tapaista kahviherkkua.

torstai 23.04.2015 klo 17:27

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, normaalisuolainen (Valio)1g7.2kcal0g0g0.8g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g0.8g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Mantelijauho ground almonds (Suma), annos 15g0.8g4.5kcal0.2g0.1g0.4g0.1g
Kananmuna kuoreton0.3g0.4kcal0g0g0g0g
Täysruokosokeri, ns. Intiaanisokeri0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.1kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl0.4g2.1kcal0.1g0g0.2g0g
Mustikka metsä- 1.6g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Täysruokosokeri, ns. Intiaanisokeri0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g38kcal0.8g2g2.8g0.6g
Valittu annoskoko5g19kcal0.4g1g1.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna3g9kcal0.2g0.5g0.7g0.2g
Arvot/100g100g355kcal7.5g18.9g26.4g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=459898