Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 0.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g0.9g2.6kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0g0.4kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 1.5g1.5kcal0.3g0g0g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g1.1g3.4kcal0.2g0.1g0.3g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0g0.1kcal0g0g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g20kcal1.4g1.8g0.6g0.4g
Valittu annoskoko5g10kcal0.7g0.9g0.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0.4g0.5g0.2g0.1g
Arvot/100g100g187kcal13.2g17g5.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=206135