Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)1.7g2.4kcal0.2g0g0.2g0g
Sokeri 0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0g
Perunajauho 1dl=70g0.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.1g0kcal0g0g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g2.4g3.8kcal0.2g0.4g0.2g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g20kcal0.8g2.4g0.8g0g
Valittu annoskoko5g10kcal0.4g1.2g0.4g0g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0.2g0.6g0.2g0g
Arvot/100g100g193kcal7.5g22.6g7.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179