Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Lehtiselleri 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g0.1g0kcal0g0g0g0g
Hauki 0.4g0.4kcal0.1g0g0g0g
Katkarapu 0.4g0.3kcal0.1g0g0g0g
Vesi2.2g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl0.2g0.7kcal0g0g0.1g0g
Pekoni rasvainen 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g4kcal0.4g0g0.2g0g
Valittu annoskoko5g2kcal0.2g0g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna3g1kcal0.1g0g0.1g0g
Arvot/100g100g42kcal3.8g0g1.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=407000