Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 0.2g1kcal0g0g0.1g0g
Sokeri 0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.3g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)1g0.3kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.2g1.6kcal0g0g0.2g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g23kcal0.2g3.6g0.6g0g
Valittu annoskoko6g11kcal0.1g1.8g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.1g0.9g0.2g0g
Arvot/100g100g207kcal1.8g32.7g5.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247