Raparperipiirakka pk

Piirakka:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää sulatettu margariini/voi ja maito.

4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia/voita
1,5dl maitoa

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele pinnalle raparperit ja sokeria hieman.

Paista 200-225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Valmista piirakan kypsyessä kastike.

Mittaa kattilaan kylmänä:

3dl maitoa
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria

Laita ainekset kylmään kattilaan ja nosta kattila liedelle, sekoita ja anna pulpahtaa.

Lisää vaniljasokeri valmiiseen kastikkeeseen.

Kaada kastike valmiin piirakan päälle, levitä tasaisesti nuolijalla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Pirike

Pirike sanoi...

Helppo ja hyvä resepti!!

keskiviikko 01.07.2009 klo 18:59

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, 1 kpl0.5g0.6kcal0.1g0g0g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.0.9g3kcal0.1g0.6g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Voi ingman0.4g3.2kcal0g0g0.4g0g
Maito,rasvaton (valio)0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Maito,rasvaton (valio)0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl0.4g1.8kcal0g0.4g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Raparperi 0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g27kcal0.4g4g0.8g0g
Valittu annoskoko5g13kcal0.2g2g0.4g0g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.1g1g0.2g0g
Arvot/100g100g246kcal3.7g37g7.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129034