Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 0.3g2.3kcal0g0g0.3g0g
Sokeri 0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g1.6g1kcal0.2g0.1g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1.1g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1.6g0.5kcal0g0.1g0g0g
Siirappi 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g22kcal0.6g3.4g0.6g0g
Valittu annoskoko6g11kcal0.3g1.7g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.2g0.9g0.2g0g
Arvot/100g100g200kcal5.5g30.9g5.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182175