Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 0.4g0.6kcal0.1g0g0g0g
Sokeri 0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Maito, Kevyt0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl0.4g1.3kcal0g0g0.1g0g
Voi 60% rasvaa 0.4g2kcal0g0g0.2g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1g3.5kcal0.1g0.7g0g0g
Raparperi 1.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Voi 60% rasvaa 0.2g1.1kcal0g0g0.1g0g
Sokeri 0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g30kcal0.4g4.4g0.8g0g
Valittu annoskoko6g15kcal0.2g2.2g0.4g0g
Annoskoko puolitettuna3g8kcal0.1g1.1g0.2g0g
Arvot/100g100g271kcal3.6g40g7.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273