Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 0.5g1kcal0g0g0.1g0g
Voi 0.1g0.5kcal0g0g0.1g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 0.2g0.6kcal0g0g0.1g0g
Kesäkurpitsa zucchini 0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g6kcal0g0.2g0.6g0g
Valittu annoskoko6g3kcal0g0.1g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0g0.1g0.2g0g
Arvot/100g100g53kcal0g1.8g5.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98164