Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Pekoni rasvainen 0.2g0.9kcal0g0g0.1g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Hirvenliha 1.1g1.2kcal0.2g0g0g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 1.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 0.5g1.8kcal0g0g0.2g0g
Lihaliemi laimennettu 0.8g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g12kcal0.4g0.4g0.6g0g
Valittu annoskoko6g6kcal0.2g0.2g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna3g3kcal0.1g0.1g0.2g0g
Arvot/100g100g104kcal3.6g3.6g5.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84565