Tiikerikakku

Voitele kakkuvuoka voilla noin 10 g ja lisää siihen korppujauhoja noin 50 ml.

Laita kulhoon rypsiöljyä 250 ml ja sokeria 4 ½ dl sekoita monitoimikoneella.

Lisää joukkoon 6 kananmunaa.

Anna vatkaantua valkoiseksi taikinaksi.

Laita toiseen astiaan maitoa 200 ml.
Ota kolmas kulho ja laita siihen 8 dl vehnäjauhoja ja lisää joukkoon leivinjauhe 2 tl ja vaniljasokeri 4 tl. sekoita jauhot keskenään.

Lisää kulhoon jossa on valkoinen taikina vuoroin maito ja jauhoseos.

Sekoita taikinaa vielä hetken.

Kaada osa valkoista taikinaa kulhoon lisää siihen noin 5 tl kaakaojauhetta.

Sekoita nämä keskenään.

Kaada valkoinen taikina kakkuvuokaan, noin puolet taikinasta.

Kaada sen päälle suklaataikina ja sen päälle vielä valkoinen taikina.

Riko taikinan koostumus haarukalla pyörittelemällä haarukkaa taikinassa.

Paista kakkua 175 asteessa uunin keskiosassa noin 1 h. Koita välillä esim.

hammastikulla kakkua, ettei se pala.

Kun tikkuun ei enää tartu taikina ota kakku uunista pois.

Kaada kakku kumolleen ja ota kakkuvuoka pois.

Jos vuoka ei lähde irrottele varovaisesti reunoilta esim.

lastalla.

Anna jäähtyä ja nauti.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Uusitalo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 0g0.2kcal0g0g0g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Sokeri 1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1.1g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.5kcal0.2g1.1g0g0.1g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.2kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe sokeroitu 0g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g39kcal0.6g4.8g1.6g0.2g
Valittu annoskoko5g19kcal0.3g2.4g0.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g10kcal0.2g1.2g0.4g0.1g
Arvot/100g100g359kcal5.6g44.4g14.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187462