Oma kakko hiivaleipä juurella Maidoton

Juuri:
½ l + 1,5 dl vettä
30 g hiivaa (2/3 pakettia)
2 rkl siirappia
6 dl luomu hiivaleipäjauhoja
½ dl (10g) ruisleseitä
½ dl (10g) vehnäleseitä
½ dl (25g) kauraleseitä

Liuota hiiva kylmään veteen.

Lisää siirappi, jauhot ja leseet.

Sekoita.

Laita juuri kannella peitetyssä astiassa jääkaappiin ja anna seistä yön yli. (Kuplii aamulla kovasti)

Taikina:
2 tl suolaa
30 g juoksevaa margariinia tai öljyä
8 dl (n. 650 g) Luomu hiivaleipäjauhoja

Valmista taikin lisäämällä juureen suola, rasva ja sekaan jauhoja n. 8 dl. Eli niin paljon, että taikinasta on hyvä leipoa.

Leivo heti alustuksen jälkeen kolme (3) isoa hiivaleipaa.

Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Pistele tai viiltele koristeita leivän pintaan.

Paista n. 200 asteisen uunin alatasolla 20-25 min kauniin ruskeaksi.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 720 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Ruislese (Elovena)0g0kcal0g0g0g0g
Vehnälese ´sydänystävä´0g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Hiivaleipäjauho, luomu (Liperin mylly)0.9g3.5kcal0.1g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 0.1g0.6kcal0g0g0.1g0g
Hiivaleipäjauho, luomu (Liperin mylly)1.3g4.9kcal0.2g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g19kcal0.6g3.6g0.2g0g
Valittu annoskoko6g10kcal0.3g1.8g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0.2g0.9g0.1g0g
Arvot/100g100g170kcal5.4g32.1g1.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322393