Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2.3g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1.7g5.2kcal0.2g1g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 1g3.5kcal0.1g0.7g0g0g
Auringonkukansiemen 0.4g2.3kcal0.1g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g23kcal0.8g3.6g0.4g0.4g
Valittu annoskoko6g12kcal0.4g1.8g0.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.2g0.9g0.1g0.1g
Arvot/100g100g205kcal7.1g32.1g3.6g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525