Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 1.6g2kcal0.3g0g0.1g0g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Voi 0g0.2kcal0g0g0g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g5kcal0.6g0g0.2g0g
Valittu annoskoko6g3kcal0.3g0g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna3g1kcal0.2g0g0.1g0g
Arvot/100g100g46kcal5.3g0g1.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291