Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g0.9g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit0.3g1.3kcal0.1g0.1g0.1g0g
Maito, Kevyt2.3g1.1kcal0.1g0.1g0g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen0.3g1.3kcal0.1g0g0.1g0.1g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g0.1g0.6kcal0g0g0.1g0g
Ruokaöljy keskiarvo 0.2g2.1kcal0g0g0.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1.1g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Vehnälese 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g27kcal1g3g1g0.6g
Valittu annoskoko6g14kcal0.5g1.5g0.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.3g0.8g0.3g0.2g
Arvot/100g100g246kcal9.1g27.3g9.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222218