Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl0.2g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g0.5g2.9kcal0.1g0g0.3g0g
Hermesetas, annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g2g0.8kcal0.2g0g0g0g
Voi 1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 0.5g1.6kcal0g0g0.2g0g
Kahvi mustana 100ml1g0kcal0g0g0g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g35kcal0.8g0g3.6g0g
Valittu annoskoko6g17kcal0.4g0g1.8g0g
Annoskoko puolitettuna3g9kcal0.2g0g0.9g0g
Arvot/100g100g300kcal6.9g0g31g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376