Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 1.2g0.3kcal0g0g0g0g
Lehtikaali 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1.5g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Vesi2.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g0.5g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g3kcal0g0g0.2g0g
Valittu annoskoko6g2kcal0g0g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna3g1kcal0g0g0.1g0g
Arvot/100g100g29kcal0g0g1.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612