Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 0.5g4kcal0g0g0.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1.1g4kcal0.1g0.8g0g0g
Sokeri 0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Ruokasooda 0g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Raparperi 1.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0.4g0.6kcal0g0g0.1g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g0.5g0.3kcal0.1g0g0g0g
Sokeri 0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g28kcal0.4g3.8g1g0g
Valittu annoskoko6g14kcal0.2g1.9g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.1g1g0.3g0g
Arvot/100g100g253kcal3.6g34.5g9.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574