Tummasuklaamousse ja viikunakeitto

6 annosta
3 dl Valio kuohukermaa
160 g Fazer Exlusive suklaa
Viikunakeitto
6 viikunaa
50 g sokeria

Liemi
150 g muscovadosokeria
250 g vettä
1/2 tl vihreää kardemummaa
1 kanalitanko

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.

Pilko suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.

Sulata suklaa mikrossa muoviastiassa (puoli teholla).

Sulatuksen aikana sekoita puuhaarukalla suklaata parikertaa kevyesti.

Näin varmistat että suklaa lämmittyy tasaisesti.

Älä lämmintä suklaata yli 50 astetta.

Kun suklaa on sulatettu sekoita noin 45 asteiseen suklaamassaan 1/3 osa vaahdotetusta kermasta nopeasti sekoittaen.

Näin saat hyvän ja tasaisen rakenteen.

Lisää lopuksi loput kermavaahdosta reippaasti nostellen joukkoon.

Laita tämän jälkeen suklaamousse jääkaappiin.

Lohko viikunat neljään osaan.

Kuullota sokeri ruskeaksi ja pyörittele viikunat sokerissa.

Liemi: Kiehauta muscovado ja vesi sokeriliemeksi.

Laita kuumaan sokeriliemeen vihreä kardemumma ja kanelitanko.

Älä keitä tämän jälkeen.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 186 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fazer Exclusive thin dark suklaa 70%, 80g levy0.8g4.4kcal0.1g0.3g0.4g0g
Viikuna, punnittu kuorineen 0.5g1.2kcal0g0.2g0g0g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g2.6g10kcal0g2.6g0g0g
Sokeri 0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Kuohukerma1.6g5.3kcal0g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g45kcal0.2g6.8g1.8g0g
Valittu annoskoko6g22kcal0.1g3.4g0.9g0g
Annoskoko puolitettuna3g11kcal0.1g1.7g0.5g0g
Arvot/100g100g386kcal1.7g58.6g15.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106887