Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)1.6g0.5kcal0.1g0.1g0g0g
Tuore hiiva0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g1.6g5.5kcal0.2g0.9g0.1g0.2g
Juokseva hunaja 250g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g2.2g7.7kcal0.3g1.6g0g0.1g
Voi 0.2g1.1kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g31kcal1.2g5.4g0.4g0.6g
Valittu annoskoko6g15kcal0.6g2.7g0.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna3g8kcal0.3g1.4g0.1g0.2g
Arvot/100g100g257kcal10g45g3.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316440