Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)3g10kcal0.4g2.1g0.1g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 1.9g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g0.5g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0g0.1kcal0g0g0g0g
Siirappi 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)0.2g1.1kcal0g0g0.1g0g
Auringonkukansiemen 0.2g0.9kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g29kcal1g4.2g0.8g0.2g
Valittu annoskoko6g14kcal0.5g2.1g0.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.3g1.1g0.2g0.1g
Arvot/100g100g244kcal8.5g35.6g6.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=212054