Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g0.8g2.1kcal0.1g0g0.2g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g11kcal0.6g1g0.4g0.2g
Valittu annoskoko6g5kcal0.3g0.5g0.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g3kcal0.2g0.3g0.1g0.1g
Arvot/100g100g90kcal5.1g8.5g3.4g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433371